Den tyrkiske målvakten Gondok gjorde en heroisk redning for å hjelpe laget inn i kvartfinalen

Konkurransen om Europacupen 2024 er i gang, og kampen mellom Tyrkia og Østerrike har vist oss en hard og spent konkurranse. Tyrkias keeper Mert Gondoks fantastiske redning i det siste minuttet av kampen unngikk uavgjort. Til slutt beseiret Tyrkia Østerrike 2-1 og gikk inn i kvartfinalen i europacupen igjen etter 16 år.

I denne kampen startet det tyrkiske laget med en blitzkrieg, og Demiral scoret det raskeste målet i utslagsfasen av denne europacupen i det 57. sekundet. Deretter scoret Demiral igjen for å utvide stillingen til 2-0. Det østerrikske laget tok imidlertid igjen i andre omgang, og Grigoric scoret et mål for laget i det 66. minutt.

I siste øyeblikk av kampen trodde alle at Tyrkia kanskje ikke var den endelige vinneren. I det 95. minutt headet den østerrikske spilleren Baumgartner ballen etter å ha mottatt et innlegg fra venstre fotballsko tilbud, og ballen gikk rett i mål. I det kritiske øyeblikket rykket den tyrkiske keeper Gundok raskt og gjorde en heroisk redning for å holde ballen utenfor mål. Etter kampen berømmet den tidligere engelske internasjonale Lescott den som en “redning som er verdig å bli registrert i Europacupens historie” og kalte den “den beste redningen i denne turneringen”.

Takket være Gundoks fantastiske redning forsvarte det tyrkiske laget seieren og møter Nederland i kvartfinalen. Lescott kommenterte den generelle prestasjonen til det tyrkiske laget og sa at det var et “velorganisert kaos”, og laget brukte raske kontringer for å skape mange muligheter. En annen tidligere engelsk internasjonal Dixon berømmet Gundok som den “defensive klippen” til det tyrkiske laget. Hans “redning i verdensklasse” tillot laget å gå videre til kvartfinalen.

1. juli skal det tyrkiske laget konkurrere med Nederland, og de skal strebe etter å komme inn i semifinalen i europacupen for andre gang i historien.